Været

 

Været
Været er omskiftelig i vårt område. Det kan gå fra solskinn til tåke og tilbake igjen på få minutter. Det kan blåse kraftig vind og så bli vindstille igjen. Derfor er det viktig å ta forhåndsregler. Sjekk ut værmelding. Ta kontakt med lokal turistinformasjonen for mer informasjon.

 

Temperaturer
Gjennomsnittlig temperatur i sommerhalvåret er 10 grader celsius, opp til 25 grader på det varmeste. Om vinteren ligger den gjennomsnittlige temperatur rundt minus 3 grader, ned til minus 15 på det kaldeste. Vær oppmerksom på at vind gjør opplevd temperatur atskillig lavere.

Tåke
Det er alltid en risiko for lokale tåkebanker langs kysten av nordishavet. Heldigvis har vinden en tendens til å blåse den bort. Som oftest vil du få en spektakulær opplevelse av landskap og det arktiske lyset – også i vinterhalvåret.

Værstasjoner
Det er flere værstasjoner i området, samt en værvarslingstjeneste. Du finner disse på våre nettsider.

Bekledning i vinterhalvåret
Det er viktig å kle seg riktig om vinteren. For at ditt opphold i Nordkapp skal bli så hyggelig som mulig, anbefaler vi at du kler deg etter forholdene. Ta med varme og komfortable klær. Det anbefales å bruke ull eller lignende kvalitet innerst. Ha på flere lag slik at du lett kan regulere varmen ved å kle av eller på deg. Det anbefales at yttertøy er foret og vindtett. Dersom du skal oppholde deg mye utendørs anbefaler vi følgende bekledning: Vintersko, hansker eller votter, lue, vinterjakke, foret bukse som gjerne er vindtett, ullsokker, langt undertøy, skjerf og tykk genser, gjerne av ull eller tilsvarende kvalitet.

Velkommen til et uforglemmelig opphold i Nordkapp!

Værvarsel Alta


  Temp.°CNedbørVind

Laveste pris

Vi gir prisgaranti om du booker hos oss. Vårt bookingsystem sikrer deg laveste pris hos våre leverandører av aktiviteter og overnatting. Velkommen til en god handel!

Mer informasjon

Severdigheter

 • Boazo Sami Siida

  Boazo Sami Siida

  Opplev samisk kultur, mat og tradisjon. Hjertelig velkommen!

 • Alta museum

  Alta museum

  Bergkunsten i Alta er en av syv norske oppføringer på UNESCOs verdensarvliste

 • Ongajoksetra

  Ongajoksetra

  Ongajoksetra er et kurs/konferanseanlegg som ligger utenfor allfarvei i naturskjønne omgivelser, men...

Brukerpanel